KÖZLEKEDÉSI AKCIÓ LAKOSSÁGI JELZÉSEK ALAPJÁN

A rendőrök egy nap alatt 88 szabálytalan autóssal szemben intézkedtek a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A mosonmagyaróvári rendőrök a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Győri és Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársaival együttműködve 2023. július 28-án közlekedési akciót tartottak Mosonmagyaróváron és a környező településeken.  A lakossági panaszok alapján elrendelt ellenőrzések fő célja a szabálytalan, másokra veszélyt jelentő autósok kiszűrése volt. 

Az egyenruhások 46 helyszíni bírságot és 5 szabálysértési feljelentést szabtak ki, főként kanyarodási és előzési szabályok megsértése, sebesség túllépés, kötelező felelősségbiztosítás hiánya, műszaki hiányosságok, lejárt forgalmi engedély, és szabálytalan mobiltelefon használat miatt. Továbbá az intézkedések során a rendőrök 37 autóssal szemben indítottak közigazgatási eljárást a passzív biztonsági eszköz hiánya miatt.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket, ezért a továbbiakban is várhatók hasonló ellenőrzések vármegyénkben. 

…hogy mindenki hazaérjen!

www.police.hu